joi, 4 noiembrie 2010

Retete chinezești pentru suferinzii de hipertensiune (și diabet)

Pentru diabetul zaharat și presiunea arterială crescută, se recomandă diete asemănătoare, pentru că   hiperglicemia duce la creștereat vâscozităţii sângelui, la deteriorarea peretelui vascular, factori ce duc la creșterea tensiunii arteriale. Se poate observa cu hipertensiune arterială şi diabetul zaharat sunt asociate cu lipide crescute, şi, prin urmare, prevenirea hipertensiunii şi diabetului constă și în menținerea unui nivel normal al lipidelor din sânge. 

 Reţete chinezești pentru diabet zaharat și hipertensiune arterială: 

Terci de ţelină: 100 de grame de telina rasă, 50 de grame de orez, se fierb până rezultă o supă consistentă. Se mai adaugă alte verdețuri, după preferințe.

Terci de ovăz

Supa de crizantemă şi ridiche - îmbunătăţeşte funcţia ficatului. Se fierbe 1 l de apă, se adaugă 100 de grame de felii de ridiche roşie şi se fierbe la foc mic 10 minute. Se adaugă 10 grame de crizantemă şi se mai fierbe încă 5 minute.  

 Ceai de crizanteme: bun pentru  ficat, pentru prevenirea şi tratamentul hipertensiunii arteriale, în boala coronariană şi hiperlipidemie, îmbunătăţeşte funcţia plămânilor, a ficatului şi a rinichilor, ajută la detoxifierea organismului, este foarte bun pentru ochi. De obicei chinezii pun şi puţin zahăr candel în ceai.  

Terci cu praf de Kudzu: praf de kudzu ( (Pueraria lobata - o planta leguminoasă specifică zonei asiatice) 30 de grame, 50 de grame de orez. Bun pentru  pentru persoanele vârstnice cu diabet zaharat sau hipertensiune arterială, boli cardiace coronariene. Kudzu contine flavonoide, ce au ca efect scăderea tensiunii arteriale și a zahărului din sânge. RADACINA DE KUDZU conține estrogeni vegetali și este un puternic antioxidant. 

Supa de alge marine: 20 de grame de alge marine, iarba Cassia - 15 grame. Cassia este o coajă, similară cu scorţişoara, dar diferită. Este un tonic, carminativ şi un stimulent,este utilizată pentru a trata greaţa şi flatulenţa. Pentru diabet zaharat, hipertensiune, ameţeli, dureri de cap, iritabilitate, nervozitate, lipide crescute în sânge.

 Supă de ciuperci: ciuperci negre și albe, 50 de grame, și puțin ulei. Se fierb la foc lent.  Pentru diabet zaharat, hipertensiune, dureri de spate, anorexie. 

Huai-Ju beau - ceai : se face cu crizantemă, Sophora japonica - salcâm japonez - este anticolesterolemic și antiinflamator, punem și ceai verde, câte 3 grame din fiecare. Pentru pacienţii diabetici, cu hipertensiune arterială. 

Niciun comentariu: