marți, 19 mai 2009

Alimentatia pentru diverse afectiuni digestive

Afectiuni ale vezici biliare
- fara grasimi animale - untura, carne grasa, smantana, unt, oua, afumaturi si conserve.
Se tin diete cu salata de papadie, de macris.
Se mananca putin si des, alimente usoare - cartofi piure, orez fiert, piure de spanac, varza murata, fructe, mai ales fragi si capsuni.

Gastrita
Fara alimente acre, sarate, condimentate prea mult sau dulciuri concentrate, afumaturi, salamuri, conserve, varza murata fiarta, salate crude, fasole, linte, ardei grasi, rosii, sfecla rosie, prajeli, bauturi acidulate, sucuri din comert, alcool, cafea, tutun. Unele fructe si legume se pot consuma curatate de coaja si seminte.
Se pot manca oua moi, paine toast, lapte, unt, branza de vaci, supe de legume (pasate), peste rasol, carne fiarta, piure de cartofi, orez, mamaliguta pripita, legume fierte - dovlecei, conopida, cartofi, morcovi, porumb, biscuiti ( nu prea grasi sau dulci).
Deserturi - compoturi de casa, creme cu gris, lapte, ou, gelatina, aluatul de pandispan si de ecler.
,

Niciun comentariu: