sâmbătă, 6 iunie 2009

Alimente permise in dietele personale

Daca nu tin o dieta anume, dar vreau sa evit ce ingrasa, iata ce pot gati:

Supe -limpezi, cu cateva galuste mici
- de cartofi noi
- de rosii
- de spanac
- ciorba de zarzavat

Aperitive
-salate de gulii cu oua
- salata de spanac cu branza
-rosii si ardei cu branza
- salata de fasole verde
- salata cu omleta (coapta fara ulei)si cruditati
- salata de peste fiert

Felul doi sau cina
-rosii, dovlecei sau ardei umpluti cu orez, carne sau branza
- mancare de dovlecei
- mancare cu varza si rosii
-budinca de varza
- mancare de mazare
- ghiveci de legume
- orez fiert
- cartofi noi cu marar
- legume sote
- budinca de spanac
- fasole verde sau dovlecei cu smantana
- perisoare fierte cu sos de rosii sau de smantana
- legume la cuptor cu smantana si pesmet
- drob de ciuperci
- piure de cartofi cu marar
- mancare de ciuperci
- salate
- ou cu salata
- branza cu salata
- friptura cu salata sau sos cu verdeata
- musaca de dovlecei
- musaca de carne cu varza
- rulada de carne tocata la cuptor
- peste la cuptor
- peste cu ciuperci
- pui cu rosii
- ciuperci umplute
- salata cu grau

Se gateste fara a se praji, numai fiert sau copt. Vom pune putin uei.

Dulciuri
- crema de fructe pasate cu iaurt
- clatite fara ulei
- spuma de gris cu lapte si fructe
- branza de vaci cu fructe
- gelatine cu fructe
Vom pune mai putin zahar si vom manca si noi doar duminica sau mai rar.

Vom alcatui meniul astfel incat sa nu depasim 1200 calorii pe zi. Ideal este sa mancam 1000 calorii/zi.
Atentie la consumul de paine.
Nu uitati sa beti macar 2 l de apa/zi.

In plus mai consumati:
- 2 cesti ceai verde pe zi
- tarate praf adaugata in mancare
- mai faceti ceai din macese, papadie, iasomie, soc,urzica
Consumati intre mese: mar, fulgi de grau, ananas, alte fructe.

Niciun comentariu: