joi, 9 septembrie 2010

Vrei să slăbești? Bea multă apă

Bând două pahare de apă înainte de micul dejun, prânz şi cină, putem pierde în greutate, dacă acționăm timp de cel puţin un an - potrivit unui studiu prezentat la reuniunea anuală a Societăţii Americană de Chimie din Boston. 
 Studiul a inclus 48 supraponderali sau obezi, bărbaţi şi femei, cu vârste cuprinse între 55 şi 75 de ani, care au ținut o dieta cu putine calorii (1.200 de calorii pe zi pentru femei şi 1.500 de calorii pe zi pentru bărbaţi, ceea ce de fapt nu e așa de puțin). 
După trei luni, participantii care au băut apă au pierdut în greutate mai mult cu 30 % decât persoanele care nu au băut apă,  înainte de mese.
Dr. Davy spune că oamenii care încearcă să piardă în greutate ar trebui să aibă o sticlă de apă la ei, din care  să bea  pe parcursul zilei. 
În special se vor bea două căni de apă, cu 20 minute înainte de fiecare masă principală.
Se recomandă  să se consume aproximativ 3.7 şi 2.7 litri de apă pe zi,. 

2 comentarii:

Baimareanul spunea...

Informatia e adevarata in esenta, dar concluziile sunt gresite. Cauza slabirii poate fi confuzia frecventa dintre senzatiile de foame si sete. Gasiti un articol bine documentat despre apa pe blogul meu.

VIATA spunea...

Nu cred că deține cineva adevărul absolut. Eu cred că de fapt fiecare persoană e un caz aparte. Dar , din mutituidinea de sfaturim idei etc. - incercăm să alegem ce pare-a fi bun.