luni, 12 iulie 2010

Slabeste cu supa elvetiana de praz si legume

Se face o supă din:
1 praz, 2 cepe, 1 radacina de telina, 2 morcovi, 1 păstârnac, 200 g varza și/sau 100 g conopida sau conopidă și dovlecel, 100 g fasole verde și/sau 100 g mazare, 1 ardei, 1 lingura de ulei, 4 cartofi taiați cuburi mici, sare, piper, 250 g tortellini sau macaroane, 100 g smantana, patrunjel verde tocat.
Mmm, e cam concentrată și pare gustoasă, nu?
Se fierb toate pe rand, în funcție de durata de fierbere și se adaugă pstele fierte separat.
Se adauga smantana, sare si piper, se presara patrunjelul tocat.
Dimineata se manâncă 1 ou sau iaurt.
La prânz și la cină, nu se mai manăncă altceva.
Se ține atât căt poate fiecare.
Supa se poate face cu legume diferite, de reținut că prazul, ceapa, pastârnacul și țelina sunt foarte diuretice, deci nu se va renunța la acestea.
In unele zile, în loc de paste putem folosi orez sau arpacaș si o ceașcă d efasole boabe fiartă. Atsfel puteti face diverse combinații și regimul nu va fi monoton.
În loc de smantănâ, presărăm deasupra supei cascaval ras.
Poate fi o dietă pe termen lung, completând din când în când regimul cu o gustare din câte un fruct, un iaurt, o bucată de carne rece etc.
Se va mânca la ore fixe.
Se va pune sare mai puțină și nu se va folosi deloc vegeta, decât dacă aveți din cea naturală.

Niciun comentariu: