miercuri, 13 mai 2009

Continutul in calorii al principalelor alimente - la 100 g

CARNE
- Carne de vită 250 
- Cal 110  
- Berbec 248  
- Miel 280  
- Mânzat 168  
- Porc 290
- Vânat, carne de iepure, iepure, mistreţ) 100  
- Pasari - raţă, carne de curcan, pui  130  
- Sunca fiarta 302  
- Cârnaţi 230

PESTE
- Hamsie 160
- Merluciu 86
- Dorada 77
- Hering 122
- Macrou 128
- COD 107
- Sardine 174
- Somon 114
- Ton 225
- Calcan 118
   
- Crustacee 65
- Fructe de mare 85

- Ouă (100g = 2 oua) 162

Lapte şi produse lactate
- lapte 68
- Lapte degresat 36
- Yaurt 45

- Unt 752

- branza (Brie, brânză Camembert) 250
- brânză uscata (St Paulin, gruyčre) 350
- Brânză cu mucegai 405

CEREALE
- făină integrala 288
- făină de grâu 323
- pâine integrala 239
- Pâine albă 255
- Pâine de secară 241
- Biscuiti 362
- Griş 375
- Brioşă 366
- Madeleine 490
- Pandispan 388
- Petit beurre 420
- orez brun (nefierte) 350
- orez alb (nefierte) 354

LEGUME
- Sparanghel 25
- Vinete 29
- Sfeclă 40
- Morcov 42
- Ţelină 13
- Ciuperci 28
- Conopida 30
- Dovlecel 31
- Castravete 12
- Cicoare 20
- Spanac 25
- Fasole 39
- Praz 42 2
- Mazare 70
- Ardei gras 22
- Cartofi
- Ridiche 20
- Salsifys 77
- Tomate 22

FRUCTE
- Caise 44
- Ananas 51
- Banana 90
- Cireşe 77
- Căpşuni 40
- Mandarine 40
- Porotcale 44
- Grapefruit 43
- Pepene verde 30
- Piersici 52
- Pere 61
- Mere 52
- Prune 290
- Struguri 81

Fructe oleaginoase
- Migdale 620
- Cacao 505
- Alune 656
- Arahide 660
- Masline 175
- Fistic 630

Legume uscate
- Fasole uscata 330
- Linte 336
- Mazăre uscata 340
- Seminţe de soia 422

Grasimi
- Unt 761
- Grăsimi animale 886
- Ulei vegetal 900
- Margarină 752

Zahar
- Bomboane 378
- Gem 280
- Zahăr 400

Băuturi (100 cm 3)
- Bere 35
- Brandy 280
- Limonadă 48
- Porto 160
- 10 ° vin roşu 65

Niciun comentariu: