sâmbătă, 16 mai 2009

Dietele dure, rapide, accelereaza imbatranirea tenului

Femeile mature care sunt un pic mai plinute arata mai tinere. Nu si cele cu adevarat grase. Dar daca la 40-50 de ani o femeie se mentine slaba, sa zicem de 50 de kg, fata sa va fi foarte supta si mai ridata.
In cazul celor care au ajuns sa fie slabe in urma unor diete foarte dure, efectul asupra tenului este devastator. La fel, si in cazul femeilor care au tinut des cure de slabire si, datorita efectului yo- yo, pielea s-a lasat.
Cand se tin diete extreme, cea mai mare parte din grăsime de pe fata dispare, iar femeile respective vor parea cu patru ani mai în vârstă decât celelalte femei de vârsta lor care nu şi-au pierdut in greutate.
Observatia apartine dr. Rajiv Grover, secretar al British Association of Aesthetic Plastic Surgeons. Femeile cu mai multa grăsime în obraji par mai tinere decât cele aflate la o dieta continua. Dietele înăspresc trăsăturile fetei, evidentiind ridurile deja existente şi creand mai multe.
"Nu ridurile ne fac sa parem mai în vârstă, ci modificările formei fetei." afirma dr. Grover.
Un studiu recent a luat în considerare 200 de perechi de gemeni, monitorizate timp de aproximativ doi ani. La sfârşitul acestei perioade, a devenit clar faptul că diferenţele de aspect ar putea fi explicate prin diferenta dintre stilurile de viaţă, care se pare ca ar conta mai mult decat ADN-ul. O diferenţa s-a remarcat si intre indicii de masă corporală (IMC), direct legati de aspectul obrazuluui.Un IMC mai mare de patru puncte face ca femeile de peste 40 de ani sa para cu 4 ani mai tinere.
Cercetatorul dr. Bahaman Guyuron explică ca dietele pot fi utile pe termen scurt, dar pe termen lung (asa cum ne indica unii nutritionisti, sa tinem regim drastic o viata intreaga) sunt dezastruoase. Fumatul, depresia, avitaminozele - contribuie si ele la imbatranirea pielii.

Niciun comentariu: