sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Stimularea metabolismului - slăbire

Metabolizarea reprezintă pur şi simplu cantitatea de energie sau de calorii de care organismul are nevoie pentru a se susţine. Şi cu cât este mai ”activ” metabolismul, cu atât mai puţin este probabil să existe exces de grăsime corporală. De fapt, creşterea metabolismului este o modalitate foarte eficientă de a pierde în greutate.
Corpul nostru utilizează calorii pentru tot - pentru a digera alimentele, pentru a menține mușchii corpului, a face inima și toate organele să funcţioneze corect, chiar pentru păr și unghii. Iar atunci când corpul folosește mai multe calorii decâat consumăa, puteţi, desigur, pierde în greutate.
 Există multe moduri de a stimula metabolismul. În general, cu cât corpul este mai sănătos, cu atât mai bine va utiliza caloriile pe care le consumă. De fapt, alimentația adecvată și exercițiile fizice duc la creșterea ratei metabolismului.
Oamenii care restrâng sever aportul de calorii ajung la o încetinire a metabolismului. Atunci când restrâng aportul caloric, corpul scade automat consumurile de energie, la minimum. Deci, un mod simplu de a începe stimularea metabolismului dvs., este de a văe hrăni în continuu.
Dar aceasta nu înseamnă să ciugulim junk food toata ziua; ar trebui să se mănance la fiecare trei-patru ore, dar multe alimente sănătoase care vor forţa corpul sa lucreze mai greu atunci când le prelucrează.
Proteinele, de exemplu, dau mai mult de lucru corpului pentru a digera şi a procesa. Multe fructe și legume crude sunt la fel. Şi când alimentele pe care le mananci forțează organismul să lucreze mai greu la prelucrare, vă stimula metabolismul.
Exercițiul fizic este o altă modalitate de a stimula metabolismul. Mușchii iau mai multă energie, deci vei arde mai multe calorii în mod automat.
Stimularea metabolismului vă ajută să aveți mai multă energie.  Stimularea metabolismului dvs. este una dintre cele mai bune moduri de a pierde in greutate. Din păcate, mulţi oameni nu înţeleg cum funcţionează.
Dacă gândești despre corpul tau ca la o maşină, vei înţelege mai bine. Dacă încercaţi să economisi benzină pentru masina prin amestecarea apei în rezervor,  nu ar fi bine. Mulţi oameni au fost învăţaţi că singura cale de a pierde in greutate este de a reduce cantitatea de calorii pe care le mananca in fiecare zi. Astfel, ei presupun că dacă reduc suficiente calorii, vor pierde în greutate. Acest lucru nu funcţionează.
Când se reduce aportul de calorii prea tare, pur şi simplu vă determinați organismul să nu funcționeze bine și va raspunde prin a intra în ceva ca o hibernare.
Acesta funcţionează pentru a se conserva, prin reducerea metabolismului. Iar atunci când metabolismul organismului tau este scăzut, desigur, nu arde caloriile prea repede.
Puteți forța organismul să utilizeze mai multe calorii, doar prin a fi mai activ. Reducerea de calorii si cresterea activitatii, în acelaşi timp, desigur, va ajuta sa slabesti mai repede.
alimentele pe care le mananci pot creşte sau descreşte metabolismul, poti alege sa mananci alimente  la orice oră din zi şi din noapte.
Mâncatul la fiecare câteva ore, de exemplu, va mentine corpul în permanenţă axat pe digerarea alimentelor. Proteine, fructe si legume crude, iau cea mai multă energie din organism, pentru a digera. Amidonul şi zaharurile simple necesită energie puţină sau deloc , deci limitarea acestora este, de obicei o soluție de a stimula metabolismul şi a pierde in greutate.
După cum s-a menţionat anterior, unele tipuri de produse alimentare iau mai multă energie pentru  a procesa şi a fi digerate, decat altele.
Proteinele sunt alimente pentru care organismul cheltuieşte mai multa energie în digestie. De fapt, uneori poate dura peste 24 ore pentru a digera o masa bogata in proteine. Comparaţi acest lucru cu o masă care este foarte bogata in carbohidrati simpli şi amidon, pentru care corpul  ar putea avea nevoie doar câteva ore pentru a digera.
Alimentele bogate în fibre sunt, de asemenea, alimentele pentru care organismul trebuie să lucreze mai mult. fructe şi legume, în special cele crude, ajuta la stimularea metabolismului.
 Telina, de exemplu, sau broccoli crud, consumăa mai multe calorii pentru a se digera. Acestea sunt adesea menţionată ca alimente cu calorii negative.
Cand mănanci o masa mare dintr-o dată, de multe ori te trezeşti obosit. Acest lucru se datorează faptului ca organismul are mult de lucru cu digerarea alimentelor.
Deci, prin reducerea pur şi simplu a cantitații de alimente pe care o mâncaţi o dată, dar creşterea numărului de mese pe care le mananci pe parcursul zilei, vă puteţi stimula metabolismul si păstra un nivel de energie înalt. In loc sa mănânci doua sau trei mese mari pe zi, de exemplu, încercati mese mici, de cinci sau şase ori pe zi.
Încercati sa mâncațti doar jumătate de sandwich în jurul prânzului, apoi cealaltă jumătate în jurul orei 3.  Alternativ, dacă ţi-e foame, mănanca o lingura de unt de arahide, câteva ore mai târziu, o felie de măr sau de țelina, un pumn de nuci şi stafide în loc de unt de arahide.
Mușchii ard mai multe calorii decat grăsimea. De fapt, oamenii cu mușchi tonifiați ard mai multe calorii.
 Utilizarea greutăţilor mici este o modalitate, ca şi antrenamentul de rezistenta cu benzi de cauciuc. Pentru incepatori, folosind doar forţa gravitaţională şi greutatea lor propriul corp este deseori o modalitate excelentă de a începe consolidarea muschilor.
Mersul pe jos este o altă modalitate excelentă şi are în plus avantajul de a aduce mai mult oxigen în corp. Plimbarea nu trebuie să fie intensă sau să iți taie respirația. Doar mersul pe jos - la shopping, în jurul blocului -toate acestea sunt modalitati excelente de a începe.
Nu trebuie să străbați kilometri întregi dintr-o dată.  Unii oameni pot merge doar câţiva metri ... şi tot așa.
Inotul este un alt mod minunat de a tonul muschii prea.  Incearca yoga  sau  înveţă să dansezi. Lucreazăi în curte şi grădină, mergeţi pe jos în jurul valorii de magazine locale si mall-uri, găsește câteva trasee pentru drumeţii. Organismul uman este inteligent, se adaptează la o activitate de rutină. O modalitate de a evita acest lucru este de a varia antrenamentele fizice.

Stimularea metabolismului cu plante naturale şi suplimente din plante

 De fapt, cele mai multe plante medicinale utilizate pentru stimularea metabolismului sunt pur şi simplu, ierburi foarte hrănitoare, care vă oferă o mare varietate de vitamine. Unele plante pot crește în mod natural nivelul de energie.
O planta care poate ajuta în mod specific la stimula metabolismului este Kelp. Această plantă stimulează și reglează tiroida și toate glandele. Tiroida este o componentă-cheie a metabolismului.
Kelp are multe vitamine si minerale esențiale. Este o sursa naturală de iod, calciu, potasiu, magneziu, vitamine B şi multe minerale.
Lucernă şi Pătrunjel
Pătrunjelul este foarte bogat în fier şi vitamina C,  clorofilă, potasiu, vitamina A si vitamina B . Alfalfa este o alta planta foarte bogată în substane nutritive - fier, calciu, potasiu, caroten, vitamina K şi 8 aminoacizi esențiali.
Cayenne, de asemenea, cunoscut sub numele de Capsicum, este o planta stimulentă în general, benefică pentru toate părțle corpului.
Ginseng Siberian este o altă plantă excelentă pentru stimularea energiei. De fapt, aceasta plantă ajută la stimularea energiei, atât mentală şi fizică, şi poate ajuta la combaterea efectelor stresului.

***

1. Adăugaţi mai multe proteine - o lingură de unt de arahide, foarte ridicat în proteine .
2. Dacă nu vă place untul de arahide, încercaţi  o mâna sau doua de nuci, care sunt foarte bogate in proteine, și va forta organismul dumneavoastră să lucreze la prelucrarea lor, în timp ce vă ajută să vă simţiţi plin mai mult timp.
3. Adaugă carne şi brânză în salată. În loc de a mânca doar o salata de legume scăzută în calorii, amestecă  proteine, care vor stimula metabolismul. Creaţi o salata cu carne, brânza, roșii, salata verde, topping-uri, afară de pâine.
4. Încercaţi diferite tipuri de salate, cu carne de pui, șuncă sau alte proteine, brânză, broccoli, conopidă şi morcov, ton ouă fierte, crevete sau salata de homar, fructe de mare.
5. E ok să se mănânce carne la micul dejun. Nu cereale, pâine prăjită sau brioșe. De fapt, acestea sunt unele dintre opţiunile cele mai greșite de a începe ziua. Încercaţi ceva cu mai multe proteine, cum ar fi ouă, peste, pui la gratar, fructe cu iaurt sau brânză de vaci.

Niciun comentariu: