marți, 12 mai 2009

Cum sa te imbraci ca sa pari mai slab(a)

Vi s-a intamplat sa vi se spuna "Vai, dar ce-ai slabit!", cand de fapt greutatea dv. este aceeasi sau poate chiar mai mare?
Cred ca da. Si "de vina" este imbracamintea pe care o purtam.
Pana sa-si faca efectul curele de slabire ( si nu se poate decat in timp), dar si pentru ca nu mai putem avea silueta de la 20 de ani, propun unele trucuri.
Daca suntem ceva mai grasi, sa avem in garderoba haine de genul:

Pantalon lung negru ( bleumarin, maro, grena, mov)- cu talie normala, lungi, drepti sau usor evazati, din material usor, elastic, nesifonabil.
NU purtati pantaloni pescaresti sau prea scurti ( fac picioarele mai scurte si silueta mai .....lata) nici stramti, care scot sunculitele la vedere.

Pnatofii sau sandalele sa fie cu toc; ideea e sa va "construiti" silueta pe lungime si nu pe latime. Daca nu puteti purta tocuri, alegeti incaltaminte cu platforma - unde cu piciorul nu sta prea curbat, dar este totusi cu toc. Mai odihnitoare este si talpa ortopedica , acum la moda.

NU purtati pantofi plati si nici cu varf si toc ascutit ( e de-a dreptul hilar, la o silueta plina).

Astfel de pantofi, purtati de o femeie plinuta, vor scoate in evidenta coapsele si soldurile, care vor parea mai "forte" in contrast cu subtirimea pantofilor. Nu mai zic de femeile care au picioarele groase, cu pulpa plina; sa evite astfel de pantofi.

Fuste

Mai mult drepte si mai mult lungi. Cele  croite pe bie se aseaza foarte bine, caci materialul cade frumos de la sine; dar sa fie croite drept sau usor evazate, nu clos. Se prefera materialele uni sau cu dungi fine. Fustele mai lungi pot aveau putin volum in partea de jos sau pot aveau in slit lung, pe o parte. 


Mantouri, Jachete si sacouri
Evitati hainele largi si lalai, care va acopera corpul si-l fac diform. Multi stilisti recomanda sa se poarte haine largi, drepte, dar nu va fac nici un bine, dimpotriva. Daca o haina porneste dreapta de sus, de la umeri, chiar daca aveti talie, acesta nu se va vedea. Hainele trebuie sa fi ecambrate usor, urmarind linia corpului, dar fara a fi stramte sau mulate.
Multe femei plinute au sani sau soldurile mai dezvoltate, dar au talie. De ce sa para "otova"?
Alegeti sacoul; sau jacheta pe ma rimea dv., fara sa fie stramte, si ceva mai lung. sa acopere fundul. Astfel va veti simti mai in forma, mai comod. Nu purtati culori foarte vii si nu alegeti materiale lucioase.


Rochii si bluze

Se tine cont de sfaturile anterioare.
La bluze, vom alege si nuante pastelate ( crem, vernil, lila, bleu) , in functie de ce va prinde mai bine, si materiale fine _ voaluri, matase (nelucioasa), dantela - pentru a va pune in valoare feminitatea. Puteti alege imprimeuri (broderii) mici sau degradeuri.
Croielile pot fi gen camasa - cu maneca trei sferturi si usor cambrata, gene ie - dar nu prea larga sau prea incretita; va puteti insipra din croielile orientale.
Cateva reguli de aur:
- decolteul sa sugereze, in linii mari, forma de V, o forma alungita; chiar daca bluza nu e in encoeur, poate fi un V format din camasa desfacuta; NU purtati decolteu pe langa gat, decolteu rotund sau barcuta ( veti parea ca un "tanc"). De asemenea, V-ul care creaza iluzia optica de silueta subtire poate fi sugerat de o esarfa fina, de un medalion sau de niste margele lungi, puse peste o bluza uni. Efectul va fi garantat.
- bluza va fi lunga pana la linia soldului sau mai lunga
-  nu purtati bluze bagate in fuste sau pantaloni.
- daca aveti bluze "panou", drepte, ca tricourile, faceti-le cateva pense pentru a parea cambrate;
- apropo, renuntati la tricouri, care se rotunjesc atat de generos pe sani si pe burta: sunt urate,  lipsite de eleganta.

- daca bratele sunt groase sau grasute, renuntati la mmiouri sau bluze fara maneci; strica tot aspectul oricat de legante ati fi; cautau bluzite sau rochite care sa aiba manecute; eventual, purtati un mic bolero ( de exemplu, peste o rochie cu bretele) , care poate fi si transparent, numai sa nu expuneti bratul direct la vedere.


Se poarta poncho si pelerine

Niciun comentariu: