vineri, 9 martie 2012

De ce este important să mâncăm cereale integrale

Oamenii care mănâncă cereale întregi, ca parte a unei diete sanatoase, au un risc redus de anumite boli cronice. Boabele furnizează substanțe nutritive vitale pentru sănătatea şi întreţinerea corpului.
Consumul de alimente bogate în fibre, cum sunt cerealele integrale, ca parte a unei alimentaţii sănătoase, reduce riscul de boli coronariene, reduce constipaţia.

Substante nutritive 

Cerealele sunt surse importante de nutrienţi, inclusiv fibre, vitamine din complexul B (tiamina, riboflavina, niacina, acid folic) şi minerale (fier, magneziu și seleniu).
Contribuie la reducerea nivelului de colesterol din sânge şi pot scădea riscul bolilor de inimă. Fibra este importantă pentru funcţia  intestinală, ajută la reducerea constipaţiei şi diverticulozei.
Vitaminele B (tiamina, riboflavina, niacina, acid folic) joacă un rol-cheie în metabolizare, și sunt, de asemenea, esenţiale pentru un sistem nervos sănătos. Multe cereale rafinate sunt îmbogăţite cu aceste vitamine B.
Folaţii (acid folic) ajută organismul la formarea de celule roşii, în sânge.
Fierul este folosit pentru a transporta oxigenul în sânge. Este indicat să se mănânce alimente bogate în fier (carne) împreună cu alimente bogate în vitamina C.
Cerealele sunt surse de magneziu si seleniu. Magneziul este un mineral utilizat în oase şi la eliberarea de energie din muşchi. Seleniul protejeaza celulele de oxidare. De asemenea, este important pentru un sistem imunitar sănătos.

Niciun comentariu: