duminică, 10 mai 2009

Dieta Zone

Dieta Zone ne impune o serie de obiceiuri alimentare sănătoase, pentru toată durata vieţii. Pe de o parte este recomnadat pentru scăderea în greutate prin alimentatie sănătoasa, echilibrata, pe de alta parte poate fi si o optiune pe viata.
Creatorul ei, Barry Sears, a publicat o carte despre dieta Zone, in care subliniaza importanta unui raport echilibrat intre aportul de proteine şi carbohidraţi, deci carbohoidratiinusunt complet exclusi din dieta, asa cum fac majoritatea dietelor.
Termenul "Dieta Zone" se referă la "zona", termen folosit de Sears pentru a descrie un echilibru hormonal în corpul uman. Hormonii, intre care si insulina, sunt foarte importanti; ei asigura o greutate corporal anormala.
In ce consta dieta
Se permit grasimile
Formula este de fapt un raport de 40:30:30 intre carbohidrati, proteine şi grăsimi. Dieta solicită cantităţi adecvate de Omega 3 si acizi graşi Omega 6.
Nuse exclud grasimile, caci mâncând complet fara grăsime se ajunge la stocare mai mare de grasime. Aceasta se datorează faptului că organismul uman produce insulină atunci când este înfometat dupa grăsime, iar acest hormon duce la mai multa stocare de grăsime.Consumarea de grăsimi "bune" ajută organismul să se simtă satul; de exemplu, este permis sa se consume nuci.
Se permit carbohidratii
... dar in anumite cantitati.
Pro şi Contra Dieta Zone
Un argument pro Zone este faptul că permite să se mănânce echilibrat. Puteţi mânca glucide şi grăsimi, de aceea atât de mulţi oameni accepta regimul si pe termen lung. Aceasta duce la scădere în greutate si la un stil de viaţă sănătos.
Critici: este dificil de urmărit, trebuie sa stim cat manca, din din fiecare categorie de carbohidrati, proteine şi grăsimi. Dacă se mânanca mai mult, vom fi în continuare supraponderali. Nu este buna pentru vegetarieni.

Niciun comentariu: