luni, 6 februarie 2012

Dieta Beck

Pacienţii au pierdut în greutate prin terapie cognitiv-comportamentală (CBT).
CBT a fost dezvoltat de către tatăl lui Beck, Aaron, în anii 1960, ca o tehnică pentru a-i ajutape cei care vor să slăbească să facă faţă obstacolelor, cum ar fi efectul yo-yo, mănâncatul emoţional, gândirea negativă.

Dieta de bază

Se acordă o nouă sarcină în fiecare zi, care ajută în a se construi abilităţi psihologice pentru a rezolva provocările legate de dieta, cum ar fi pofte, stres, mâncatul în oras etc.
În prima zi a programului vi se spune să scrieți 15-20 motive pentru care doriţi să pierdeți în greutate, şi acest lucru trebuie să fie citit în fiecare zi, astfel încât omul să se concentreze.
Alte exerciţii includ practicarea şedinţei - de fiecare dată când mâncaţi, mâncatul încet, stabilirea obiectivelor, liste cu lucruri de făcut, creând o structură de sprijin social, alegerea unui plan de dieta, modalităţi de a contracara gândirea negativă.
În fiecare săptămână există o zi în care se ia "o pauză".
Un mare accent se pune pe pregătire și nu se începe efectiv dieta pana în saptamana trei a programului.
Beck nu ofera nici o dieta sau exerciții, afirmă că orice regim alimentar sănătos va fi eficient atât timp cât avem un mod diferit de a gândi despre a mânca și alimente. Poți  alege orice plan de dieta le place sau isi pot crea propriul plan.
Beck recomandă stabilirea de obiective pe termen scurt şi sugerează o scădere în greutate iniţială. În plus, acesta recomandă un jurnal alimentar, zilnic şi săptămânal, apoi se cântăreşte astfel încât să se urmărească progresele înregistrate.
Programul este mai mult un ghid pentru a rezolva probleme practice, cum ar fi mancatul din plictiseala, frica de foame şi poftele.
 Mișcarea fizică, exerciţiul planificat şi spontan  - de exemplu, urcatul pe scări.
Fiecare examinează motivele pentru care mănâncă prea mult, uneori ca răspuns la stres, din obişnuinţă sau plictiseală.
Dieta ne ajută să vedem diferenţa între foamea reală şi pofte.
Jurnalul regulat înseamnă o şansă mai mare de succes.

Fă un plan de şase săptămâni
Fiecare își poate seta ritmul, astfel încât să îi convină.
Caută să construiești un plan de masă echilibrat, nutriţional.
Poate fi un program foarte eficient pentru mulţi care simt că sunt ei înşişi o piedică, din cauza proceselor de gândire negativă sau a obiceiurilor comportamentale dăunătoare.
Programul  Beck se concentrează pe aspectele practice ale procesului de slăbire.

Niciun comentariu: