sâmbătă, 12 mai 2012

Dieta Bodytrim

Bodytrim este un program australian de pierdere în greutate care a fost creat de Geoff Jowett şi. Hillier Vicky. Creatorii programului Bodytrim spun că este un sistem de educaţie care a fost conceput pentru a invata oamenii despre scăderea în greutate: ce să mănânce,  când şi de ce. Ei susţin că se pot aştepta la rezultate rapide şi permanente,  în timp ce se bucură de toate alimentele pe care le-au plăcut întotdeauna.

Dieta de bază

 Planul constă din trei faze:

Faza 1: dezintoxicare
In aceasta faza  mananci proteine, doar pentru trei zile. trebuie să se bea doi-trei litri de apă pe zi şi  mers pe jos , treizeci de minute.

Faza 2: Pierdere în Greutate
In aceasta faza dieta este centrată pe proteine si legume scăzute în  carbohidraţi. Pentru micul dejun e permisă fie o porţie de fructe sau o porţie dintr-un alt aliment cu carbohidraţi, cum ar fi fulgi de ovăz. Se continuă să se bea două-trei litri de apă şi  mers pe jos - treizeci de minute în fiecare zi. Această etapă este urmată până când se ajunge la greutatea dorită.

Faza 3: mentinerea greutatii
Acest lucru este similar cu  faza de pierdere în greutate, însă acum adăugaţi până la două porţii de fructe sau alte alimente cu carbohidrati la micul dejun, precum şi la lunch; continua cu doi-trei litri de apă şi mers pe jos - treizeci de minute în fiecare zi.

Pentru toate cele trei faze a programului de dieters Bodytrim nu sunt niciodată instruiţi pentru a merge mai mult de trei ore, fără a manca. În medie, veţi mânca şase mese mici pe zi, dar vi se permite să mănânce în fiecare oră, dacă doriţi, atâta timp cât acesta este un aliment de proteine.

O dată pe săptămână aveti un "liber" , o zi în care vi se permite orice doriţi - pentru doua mese din zi. A doua zi, sa mananci proteine,  ca şi în faza de detoxifiere .

Alimente recomandate
-carne de vită, pui, peşte, ouă, brânză scăzută în grăsimi, proteine shake, varză, castraveti, vinete, dovlecei, sparanghel, brocoli, varza, telina, salata verde, ciuperci, ceapă, ardei, roşii, spanac, fasole verde, fulgi de ovăz .

Exemplu 

Mic dejun
Ouă şi somon afumat pe pâine prăjită


Prânz
Dovlecel cu ricotta
Salată verde

Snack de dupa-amiaza
copane de pui marinat
 telina, castraveti si ardei rosu

Cină
carne de vită - curry
 broccoli

Seara
80 g felii de curcan

Exercitii
Bodytrim încurajează mersul pe jos ca principala forma de exercitiu, deoarece acest lucru este realizabil de către majoritatea oamenilor.

Pro
Un aport ridicat de proteine, ce ajută la reducerea apetitului într-o dieta cu calorii reduse.
Uşor de urmărit, cu orientări clare şi simple.
Bodytrim nu necesită utilizarea de suplimente nutritive.
Poate fi personalizată, pentru a se potrivi cu cerinţele individuale.
Include reţete.
Încurajează schimbările pe termen lung

Contra
Extrem de restrictivă  si elimina o varietate de alimente sanatoase.
Dificil de a mânca când nu ești acasă
Necesită timp
Multe oameni nu răspund bine la consumul ridicat de proteine si pot experimenta efecte secundare, cum ar fi oboseala, dureri de cap şi constipaţie.

Concluzii
Bodytrim  nu pare să difere foarte mult de numărul mare de diete bazate pe un consum ridicat de proteine și carbohidrati redusi .

Niciun comentariu: