miercuri, 14 septembrie 2011

Cum ne domolim foamea

Cu alimente care sunt sănătoase și sățioase:

1. Ouă - la masa de dimineaţă. Ouăle au proteine și o să vă simţiţi sătui mai mult timp. Un studiu făcut pe 30 de femei supraponderale a constatat că cele care au mâncat două ouă, chiar și jumări (cu două felii de pâine prăjită şi un fruct), consumă mai puţin în următoarele 36 de ore decât femeile care au luat un croisant. Alte cercetări au arătat că proteina poate împiedica difuzarea zahărului în sânge, ceea ce poate duce la foame.

2. Fasole
Aţi auzit probabil de cholecystokinină, un hormon natural ce suprimă foamea. Un studiu pe opt bărbaţi a constatat că nivelul lor de hormoni a fost de două ori mai mare după o masă care conţine fasole decât după o una care conţine făină de orez şi lapte. Fibra din fasole duce la scăderea colesterolului.

3. Salata
Începe masa cu o salata mare. Într-un studiu pe 42 de femei, cele care au mâncat-o salată mare, consumă cu 12 la sută mai puţine paste apoi, chiar dacă le-au fost oferite cât de multe au vrut. Salată te face să te simţi sătul. S-a constatat că persoanele care au mancat o salata cu sos a avut un nivel mai ridicat de vitamine C şi E, acid folic, lycopen şi carotenoizi decât cei care nu au avut salata în meniul lor zilnic.

4. Ceai verde
Antioxidanții numiti catechini sunt cei ce ajuta la viteza metabolismului şi arderea grăsimilor. Într-un studiu recent japonez, pe 35 bărbaţi, care au băut o sticlă de oolong amestecat cu ceai verde au pierdut in greutate, s-a amplificat metabolismul lor, şi au avut o scădere semnificativă de masă corporală. Participanţii au redus de asemenea LDL .

5. Pere
Având mai multe fibră, sunt sățioase. Merele vin în al doilea rând. Ambele conţin pectină , care scade nivelurile sanguine de zahăr. Acest lucru ar putea explica de ce, într-un studiu brazilian care a durat 12 săptămâni, femeile care au mâncat pere sau mere au pierdut mai mult decât femeile cu acelaşi regim alimentar și care a mâncat trei cookie-uri pe zi, în loc de fructe.

6. Supă
O ceaşcă de supă de pui este la fel de sățioasă ca o bucata de pui. Chiar cea mai simplă supă potoleşte foamea, creierul percepe ca pe umplerea stomacului.

7. Carne de vită
Leucina din aminoacizi, vă poate ajuta să slăbiți, menţinând în acelaşi timp ardera calorică. Asta e ceea ce au facut 24 de supraponderali, într-un studiu la Universitatea din Illinois. Mancând carne de vită , la aproximativ 1700 calorii pe zi, i-a ajutat mai multe să piardă în greutate.

8. Ulei de măsline
Acesta va ajuta sa arzi calorii. Într-un studiu australian, 12 femei (vârsta cuprinsă între 57 - 73) au primit la mic dejun de cereale cu un amestec de smântână şi lapte sau de o jumătate de uncie de ulei de măsline şi lapte. Femeile care au mancat de ulei au amplificat metabolizarea lor. Nu doriţi să adăugaţi uleiul de măsline pentru a vă fulgi de ovăz? funcţionează la fel de bine în salată, pe pâine etc.

9. Grapefruit
Un studiu pe 91 de persoane obeze a constatat că cine mănâncă o jumătate de grapefruit, înainte de fiecare masă, sau bea un suc de trei ori pe zi, a slăbit mai mult. phytochemicalii reduc nivelurile de insulină, un proces care poate forta organismul sa transforme în calorii de energie.

10. Scorţişoară
un pic scorţişoară poate ajuta la controlul insulinei, doar un sfert de linguriţă scorţişoară, o dată pe zi a redus de zahăr din sânge, colesterol, trigliceride nivelurile şi în persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

11. Oţet
Într-un studiu suedez, cercetătorii au descoperit că persoanele care au mancat paine înmuiată în oţet simtit mai plini decât cei care au avut doar pâine.

12. Tofu - te face să mănânci mai puţin în timpul mesei

13. Nuci
cercetarile arata ca oamenii care gusta nuci tind să fie mai slabi. Un studiu a constatat că, atunci când se adaugă aproximativ 500 de calorii in arahide , se consumă mai puţin la mese ulterioare. Participantii au ars mai multe calorii chiar si atunci cand nu s-au mișcat. Nucile conţin omega-3 acizi graşi. cine mănâncă 10 - 20 nuci pecans pe zi, poate reduce riscul de boli cardiace.

14. Cereale cu fibre
Studiile arată că poate stopa pofta de mincare. Cei care consumă cereale cu cel mai înalt nivel de fibra au mâncat mai puţin decât cei care nu au avut la fel de mult fibra, de-dimineata. Încercaţi General Mills Fiber One sau Kellogg's All Bran Cu Extra Fiber .

15. Ardei iute
- vă poate ajuta să piardă în greutate. Într-un studiu japonez, 13 de femei care au mâncat la micul dejun alimente cu piper rosu (omletă ) a mâncat mai puţin decât în mod normal, la prânz.

Niciun comentariu: