duminică, 25 septembrie 2011

Dieta cu otet de mere

Oţetul este un tonic realizat prin fermentarea sucului de mere. Merele sunt zdrobite și procesul de fermentare are loc atunci când se adaugă drojdie şi zahăr(miere) în suc. Un al doilea proces implică adăugarea de anumite bacterii, care va forma apoi un acid acetic.
Remedii populare
 Oţetul a fost folosit de multe sute de ani ca un tonic de sănătate, pentru dureri de cap migrenă, diabet, oboseala cronica, artrita, hipertensiune arterială şi multe alte maladii.

Există un număr mare de fabricanţii de produse de sănătate care pretind că acest oţet e un "miracol" vindecator. Adevăruleste că există foarte puţine dovezi pentru a demonstra aceste afirmaţii anecdotice.
Pierderea în Greutate

În 1950, un medic de ţară din Vermont (Dr. DC Jarvis) a scris o carte ( medicina populară ), care a pregătit terenul pentru Oţet, ca agent de pierdere în greutate. El a susţinut că un consum regulat de tonic ar cauza arderea grăsimilor, ce nu vor mai fi stocate. Alţii susţin că pectina din oţet elimină  colesterolului şi din organism.

Cu toate acestea, există presupuneri că acest supliment este inofensiv, dar este puţin probabil să ofere mai multe beneficii de sănătate - şi absolut nu poate provoca pierderea in greutate.
Ceea ce oamenii numesc dieta cu  Oţet constă în consumul de 1-3 lingurite tonic înainte de fiecare masă, în speranţa de a pierde in greutate. Există foarte puţine dovezi că aceasta este eficientă.

Niciun comentariu: