miercuri, 23 noiembrie 2011

Konjac - ingredient japonez pentru supe, dulciuri etc.

Konjac este cultivat în India, China, Japonia şi Coreea și e folosit pentru a crea făina şi jeleul cu acelaşi nume, fiind folosit ca un substitut vegan pentru gelatină. Are un gust foarte slab, ce aduce vag cu sarea. Japonezii amestecă făina de konjac cu apă şi lime.
Fără aditivi pentru culoare, konnyaku este albui. Acesta este apoi fiert şi răcit, să se solidifice. Din Konnyak se fac și tăiţeii ce se numesc Shirataki.
Konjac are aproape 0 calorii, dar este foarte ridicat în fibre și de aceea este adesea folosit în dieta alimentară. Acesta poate fi  utilizat pentru produse de masaj facial, în prezent populare în Coreea.
Conține glucomannan - polizaharidul ce-l face foarte vâscos.
Contraindicatii:
- a fost cauza mai multor decese extrem de mediatizate, din cauza sufocării. Spre deosebire de gelatină şi alte  agenţi de gelificare, konjac nu se topeşte uşor în gură.

Konjac este un ingredient larg folosit în cura de slăbire.
La noi se găsește în magazine naturiste, sub formă de pilule cu Extras din rădăcină de Konjac.

http://www.konjacfoods.com/

Niciun comentariu: