joi, 22 martie 2012

Dieta de 4 zile

Dieta de 4 zile a fost scrisă de Dr. Ian Smith. El susţine că acest program va ajuta să se evite capcanele comune ale dietelora, inclusiv plictiseala.

Dieta de bază

Este alcătuită din şapte module separate, care dureaza patru zile fiecare. Smith susţine că este mult mai uşor să se concentreze fiecare pe ceea ce se mananca pentru următoarele patru zile, decât la ceea ce nu va trebui sa mananci mai multe săptămâni.
Un alt scop al diferitelor module este acela de varietate, astfel încât să nu te plictisesti manancând aceleași alimente tot timpul. În plus, are avantajul de a menţine metabolismul alerte, deoarece organismul nu are timp să se adapteze la dieta.

Modulele includ:
-  inducţie (detoxifiere / curăţare)
-  tranziţie (de a reintroduce toate grupele de alimente)
- puține proteine
Smith pune mare accent pe factorii psihologici care sunt esenţialie pentru o dieta de succes şi spune că pierderea în greutate este de 80% declanșată mental şi fizic - 20%.

Alimente recomandate
Fructe, legume, lactate cu conţinut scăzut de grăsimi, carne slabă, cereale integrale, legume, nuci, avocado, sos cu conţinut caloric scăzuts.

Exemplu

Planurile de masă variază foarte mult. Ceea ce urmează este o mostră lista zilnică de alimente pentru "inductie".
2 cani de cafea, zahăr - un singur pachetel şi smântână sau lapte - o lingurita pe ceasca.
2 cesti de legume crude sau fierte, cu frunze verzi.
1 ceasca limonadă cu nu mai mult de o lingură de zahăr.
1 lingura psyillium
4 porţii de fructe.
 iaurt.
2 cani de salata verde, cu sos fără grăsimi
1 cană de fasole fierte (naut, linte, etc)
1 ½ cesti de orez brun fiert
Nelimitat - apă

Exerciții fizice

Dieta este:
Potrivită pentru vegetarieni.
Smith a oferit o dietă cu o abordare unica care aduce interes şi entuziasm, ce vor creste sansele de pierdere în greutate. Posibilitatea de a personaliza dieta face aceasta dieta atrăgătoare pentru cei care au  dificultăţi cu dieta standard.

Niciun comentariu: