Carbohidrații sunt sursa principală de combustibil. Alimentele amidonoase - cum ar fi paine, spaghete, orez, cartofi, porumb şi cerealele - sunt alcătuite în principal din carbohidraţi.
Produsele zaharoase - cum ar fi bomboane, gem şi siropuri sunt, de asemenea, sunt glucide. Unii hidrati de carbon, grosieri, sunt greu de digerat. Ei ajută deşeurile să se deplaseze prin sistemul digestiv.
Grăsimile includ unt, margarină, untură, uleiul de gătit. Cascaval, smântână, ciocolata, unele tipuri de carne şi deserturi - au o mulţime de grăsime. Grăsimi sunt surse concentrate de energie, astfel încât doar un pic este necesară
Proteinele sunt importante pentru creşterea şi refacerea corpului. Alimentele bogate in proteine includ ouă, produse lactate, carne, fasole uscată, pui, curcan, peşte. Organismul poate utiliza, de asemenea, proteinele ca şi combustibil pentru mişcare şi creştere.
Produsele etichetate "light" sau "lite" trebuie să dispună de 1 / 3 mai putine calorii sau cu 1 / 2 de grăsime decât celelalte produse comune. "Light", de asemenea, poate însemna că sarea a fost redusă cu 1 / 2.
Nivelul de sodiu vă poate spune cât de mult sare este în alimente.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu