miercuri, 25 aprilie 2012

Dieta dependenților de glucide

Dieta celor dependenţi de glucide a fost scrisă în 1993, de către autorii Rachel MD Heller şi Richard Heller MD.
Majoritatea oamenilor supraponderali sunt dependenti de carbohidrati.
Heller susţine că cei mai mulţi oameni nu reuşesc să metabolizeze carbohidratii corect, cauzând un dezechilibru al nivelului de insulină. Nivelurile ridicate de insulină provoaca o pofta de alimente pe tot parcursul zilei.
De-a lungul ultimelor decenii, zaharurile rafinate au jucat un rol tot mai important în alimentaţia noastră. S-a impus o dieta scazuta in grasimi - care îi face pe oameni să manance mult mai mult decât este necesar, în special  carbohidrati.

Dieta
Fiecare zi este impartită in 2 mese principale -  formate dintr-o sursă de proteine (peşte, carne de pasăre, carne rosie) şi legume fibroase. Masa a treia se numeste "recompensă"- acest lucru poate fi orice vrei, dar  ar trebui să fie un echilibru de 1 / 3 carbohidrati, 1 / 3 proteine si 1 / 3 fibroase (legume non-amidon). Această masă  trebuie să fie consumate în interval de 1 oră.
Dieta incepe cu o fază limitativă, dar apoi se duce spre varietate - în funcţie de menţinerea sau pierderea in greutate.
Beneficii considerabile pt. sănătate decurg din moderare consumului de carbohidraţi. Cu toate acestea , astfel de diete sunt greu de susţinut pe termen lung.
Proteinele şi grăsimile aduc de multe ori un sentiment de plenitudine.

Niciun comentariu: