marți, 15 mai 2012

Dietele vegetariene

Cheia este de a se consuma o varietate de alimente, pentru a satisface necesarul de calorii.
Proteinele au multe funcţii importante în organism şi sunt esenţiale pentru creştere şi menţinere. Sursele de proteine pentru vegetarieni includ fasole, nuci, mazăre şi produse din soia (tofu, burgeri Veggie). Produsele lactate şi ouăle, de asemenea, sunt surse bune de proteine pentru vegetarienii lacto-ovo.
Sursele de Fier pentru vegetarieni includ cereale cu fier pentru micul dejun, spanac, fasole, linte, varza, melasa, pâinea de grâu întegral, mazăre şi unele fructe uscate ( caise, prune, stafide).
Calciul este utilizat pentru construirea oaselor şi dinţilor şi în menţinerea rezistentei osoase. Sursele de calciu pentru vegetarieni includ  cereale fortificate, produse din soia (tofu, soia - băuturi), calciu fortificat cu suc de portocaleşi unele legumele cu frunze verzi, Varza creata, verdeturi, muştar. .
Zincul este necesar pentru reacţii biochimice şi, de asemenea, ajută la funcţia sistemului imunitar. Surse de zinc pentru vegetarieni includ multe tipuri de fasole (fasole albă, boabe de fasole şi năut), cereale pentru micul dejun, germeni de grâu şi seminţe de dovleac.
Vitamina B 12 se găseşte în produse de origine animală şi anumite produse alimentare fortificate. Sursele de vitamina B 12 pentru vegetarieni includ produse din lapte, ouă, precum şi produsele alimentare care au fost imbogatite cu vitamina B 12. - cereale pentru micul dejun, băuturi pe bază de soia, burgeri Veggie, şi drojdie nutriţională.

Sfaturi pentru vegetarieni 
Întocmește mesele din proteine, care sunt în mod natural sărace în grăsimi, cum ar fi fasole, linte, şi orez. Nu  supraîncărca cu brânzeturi grase.
Calciu-fortificat din soia-băuturi pe bază de calciu poate oferi in cantitati suficiente. Ele sunt de obicei, reduse în grăsimi şi nu conţin colesterol. Luaţi în considerare și:
 paste cu sos
pizza veggie
lasagna de legume
tofu-de legume
 legume
kabobs de legume
burritos cu fasole sau tacos
Pentru micul dejun, încercaţi burgeri Veggie, realizati cu boabe de soia, legume şi / sau orez.
Adauga înlocuitori de carne la supe si tocane pentru proteine, fara adaugarea de grasimi saturate sau colesterol. Acestea includ Tempeh (boabe de soia de cultură), tofu sau gluten de grâu (Seitan).
Pentru grãtar, încercaţi  Veggie burgeri, hot dogs de soia, tofu marinat și burgeri de fasole, linte sau Pita cu Falafel,  soia (cu textură) - ca un substitut pentru carne, brânză de soia - ca un substitut pentru brânză.



2 comentarii:

Georgiana spunea...

Am incercat sa devin vegetariana (mai mult ca sa slabesc), dar nu am rezistat. Obezitatea a devenit un pericol si pentru copii, cel putin asa spunea o stire pe site-ul Merita Citit. Eu fac sport si tin dieta Rina, tot acolo am gasit-o, sper sa dau cateva kg jos.

VIATA spunea...

Mult succes!