marți, 15 septembrie 2009

Exista "grăsimi bune"?

Pentru a slabi, se recomanda sa eliminam grasimile din alimentatie, dar s-a dovedit ca aceasta poate duce la imbolnaviri grave ( eu, in urma unei diete, am avut avitaminoza A timp de 2 ani - cu eruptii pe piele si alte necazuri, caci vitamina A nu se absoarbe in lipsa grasimilor).
Rezultatele recente ale unui studiu facut pe un numar de 50.000 de femei în post-menopauză a indicat că un consum redus de grăsime scade riscul de cancer mamar, dar are un impact redus asupra cancerului de colon şi asupra sanatatii inimii. Doar reducerea consumului total de grăsimi nu este suficienta pentru a anihila riscul aparitiei bolilor de inimă. Conţinutul redus de grăsimi nu înseamnă prea mult; fiecare element al dietei trebuie luat în considerare - unele femei care au avut o dietă săracă în grăsimi nu au avut o alimentaţie bună, în general, lipsind grăsimi bune, care sunt esenţiale. 
Grăsimile bune provin din uleiuri vegetale, nuci, peşte gras, din toate sursele de acizi graşi esenţiali Omega 3, iar grăsimi nesănătoase sunt grăsimile animale dar si margarina.

Niciun comentariu: