marți, 28 iulie 2009

Dieta Hollywood si cateva observatii importante pentru oricine incepe o cura de slabire

O dieta pe gustul meu. Mi-ar placea s-o tin, dar mai ramane sa gasesc fructe cat de cat bune. Am luat recent niste piersici din piata si nu aveau nici un gust. Dar ceva- ceva tot voi gasi pana la urma. Aceasta dieta este foarte veche, de prin anii '20, si se bazeaza pe  consumul de fructe. Cui ii plac fructele, poate incepe, caci se spune ca dieta are rezultate imediate. Dar se tine o perioada extrem de scurta -  o saptamana. Se mananca aproape exclusiv fructe, mai putin banane (desi nu vad cum sa ingrase bananele, daca altceva nu mananci?). Se recomanda ananas, grapefruit, pepene verde si papaya pentru ca aceste fructe contin o enzima care arde toate grasimile . 

Nu se manaca fructele amestecate, ci un singur fruct la o masa. Mesele se pot lua din 2 in 2 ore.

Dupa o saptamana, se adauga in alimentatie paine si legume. 

Beneficii:

Lipsa produselor animaliere duce la o dezintoxicare.

Dezavantaje:

- pierderea masei musculare.

- carente de proteine.

Important! Propria mea experienta:

Am tinut un regim asemanator, timp de vreo 2 luni, acum vreo 6 ani. Am mancat zilnic cirese, capsune, rosii. Am mai consumat cartofi fierti (putin) si cas (putin). Am tot citit despre dieta exclusiva cu cruditati, fara nimic fiert,  recomandata pentru pastrarea sanatatii, si cum eu aveam probleme cu inima, mi-am propus sa tin acest regim.

Rezultatul: 

 - slabire - circa 2 kg,

- imbolnavirea rinichilor ( nisip datorita oxalatilor din rosii si cartofi)

- crize de anghina pectorala frecvente - la cel mai mic norisor, pur si simplu muschiul inimii nu mai putea lucra.

- trismus - nu mai puteam inghiti si nici manca - adica, o spasmofilie cu amortirea muscultarii  striate, dar si netede ( ceeea ce e mai grav), existand posibilitatea sufocarii si chiar decesului;

-  dupa ce am alergat de la un doctor la altul, ca de-abia ma tineam pe picioare, muream de oboseala si nu ma puteam concentra deloc la serviciu, am  facut o analiza a sangelui care a aratat cauza tuturor relelor:

 fierul din  sange era la un nivel redus ( 50 % din minima)

Calciul scazut, sub limitele normale, dar nu de speriat.

 Magneziu ingrozitor de putin, 30 % din minimum, fapt ce a afectat inima. 

Aceste "rezultate' m-au convins ca dieta bazata numai pe cruditati nu poate fi buna. Fructele contin vitamine si minerale, dar iata ca nu se asimileaza in lipsa altor elemente ( cred ca erau necesare si uleiuri in alimentatie). 

Inainte de a tine aceasta dieta, nu aveam o alimentatie normala sau echlibrata :  2 cafele, un covrig ( dar nu zilnic) de multe ori nu mincam nimic la serviciu. Pe la 6-7 ajungeam acasa si mancam 1 ou cu o bucata de paine, sau o bucatica de branza, sau cartofi fierti, un mar... Un fel de gustari, fiind prea obosita ca sa fac mancare. 

De-atunci nu am mai tinut diete drastice ( inainte insa am tinut o multime, desi nici nu era cazul, ca nu eram grasa). Acum grasimea s-a pus, eu nu am mai luptat asa drastic, caci nu-mi permite sanatatea si nici nu mai am chef, iar tiroida, dupa o viata de nemancare (nu pot scrie infometare, pentru ca eu nu am suferit de foame, ci pur si simplu am simit nevoia sa mananc mai putin) este cam lenesa. Arderi lente, asta e. Dar de ce trebuie sa fiu eu slaba? Cine ma obliga?

 (Societatea - ar fi raspunsul. )

2 comentarii:

Ana-Maria spunea...

Dap,societatea face modele pe care zice ca trebuie sa le urmam.Ca altfel suntem persoane disgratioase....Poate nu e bun principiul cina ma place,ma place cum sunt...insa mie imi e suficient sa am priteni care ma iubesc si ma admira pentru felul meu de a fi si nu pentru cat de obeza sunt...Asa ca zic si eu:cine ma obliga sa fiu slaba?(mai degraba sanatatea).

VIATA spunea...

Da, sanatatea e pe primul loc. De aceea am si pomenit de ce mi s-a intamplat, si anume ca dietele prea dure ne afecteaza sanatatea. Si-apoi, una e sa fii un pic mai grasuta si alta e sa fii obeza. In utlmul caz, trebuie intr-adevar sa luam masuri, dar cu prudenta.
Dar sa fii toata viata slaba - de 45 - 50 de kg ( cand avean 55, mi se spunea ca sunt deja grasa, desi am 1,70 m) doar ca asa vor unii, nu e corect... Ce sa spun, e o intreaga nebunie.